Een nieuwe, eigen plek in Italië.

Algemene informatie

Het hing al een tijdje in de lucht. Af en toe fantaseerden we* over een eigen plek. Hoe zou dat zijn? Waar? Qua land hadden we zo onze eigen voorkeur. We hadden twijfels over de hoeveelheid werk… konden we het ons veroorloven…..? En ineens zagen we iets op internet waar ons hart sneller van ging kloppen.

Plotseling ging het snel. Eind januari, tijdens de tweede lockdown, vlogen we naar Italië en gingen naar Le Marche. Reizen tijdens de lockdown was geoorloofd om een landgoed te bezichtigen. De plaats, nog mooier dan op de foto’s. Wat een stilte! Alleen verwelkomd door zingende vogels en ruisende bomen. Het was alsof magie voor ons aan het werk ging. Op het juiste moment kruisten de juiste mensen ons pad om dit mogelijk te maken. Het leek alsof we alleen maar hoefden te volgen en een moedige stap te zetten.

Op 28 juni ontvingen we de sleutels van deze prachtige plek in Le Marche. Een uitleg over het huis, de installaties, waar je wat kon vinden, kregen we niet. Al doende en zoekende hebben we dat zelf ontdekt. De hele zomer stond in het teken van schoonmaken, opknappen, de plek leren kennen, ons verbazen, verwonderen en koesteren aan Italiaanse gebruiken. In korte tijd hebben we een netwerk opgebouwd. Onze buren, de elektricien, timmerman, landbouwer, leveranciers en accountant. We voelen ons welkom en worden goed geholpen.

Ook al blijven er de komende jaren genoeg projecten over, we waren blij om na 7 weken onze eerste groepen te kunnen ontvangen. Er is geschreven, onderzoek gedaan, geschilderd, en we hebben onze detoxweek en stilteweek begeleid.  

Ook besloten we dat we af en toe de villa op ons terrein gaan verhuren aan groepen tot 10 personen. In dit blog willen we jullie van alle ontwikkelingen op de hoogte houden. De bouw- en landbouwactiviteiten, het aanleggen van de tuin, de verduurzaming, onze programma’s, het wonen in Italië en de mogelijkheid tot het huren van de villa.

Cookies...

Wij gebruiken cookies om de surfervaring op de website te verbeteren. Bekijk alles in onze Privacybeleid.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.